Ny krim fra Kulturfondet

Blodpenger
Kagge forlag, 2013
Kulturfondet har sendt oss en ny bunke med bøker, deriblant krim fra debutanter og litt mer ukjente forfattere:

Aurstad & Westberg debuterer som forfatterpar med boka Blodpenger. Handlingen foregår i Kristiania, sommeren 1899, hvor politifullmektig Theodor Wulfsberg etterforsker mord i Vaterlands underverden.
Debutanten Frits de Bourg har lagt handlingen til femtitallets Drammen og Oslo. Boka heter En kald død og handler om bokseren Brink som forsvinner i en råk på Drammenselva.
Den mørke porten av Lars Mæhle handler om psykologen Ina Grieg. Hun blir dratt inn i en drapssak, der både åsted og drapsmetode ligner på det uoppklarte mordet av Griegs kollega og hemmelige elsker Karsten Scheel. Det viser seg snart at hun står overfor en hevnlysten seriemorder.
Gard Sveen debuterer med Den siste pilegrimen, en Tommy Bergmann-krim. Boka knytter mordet på den tidligere motstandsmannen Carl Oscar Krogh sammen med tre skjeletter funnet i Nordmarka, trolig fra krigens dager.
Kroken og Kolden er en annen forfatterduo, som debuterte med "Evig skal døden vera", utpekt til beste norske krim i Dagbladet våren 2011. Nå kommer de med kriminalromanen Døden kjem med bussen, som bringer oss til Vågå og Lom via en død passasjer og ei mystisk kvinne. Kriminalsaken har dype røtter i fortida.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Krim på menyen

Bokhøst