Nobels litteraturpris

Store bryster og brede hofterSkolebiblioteket har nettopp fått inn boka "Store bryster og brede hofter" av den kinesiske forfatteren Mo Yan, som ble tildelt Nobels litteraturpris for 2012. I følge bokomslaget er dette "en roman om en kvinne som ikke lar seg knekke, selv om kriger, sult og kommunisme herjer landet hun bor i. Dette er en brennende satirisk roman, en visjon om Kina i det tjuende århundret."

Andre titler av Mo Yan på norsk er "Livet og døden tar rotta på meg" og "Rødt korn". Rødt korn ble filmatisert i 1987 under tittelen "Red Sorghum". Filmen regnes som en døråpner for kinesisk film i vesten. Boka "Rødt korn" skal forøvrig være tilgjengelig på Bokhylla.no.

Mo Yan, eller Guan Moye som han egentlig heter, er blitt omtalt som Kinas svar på Franz Kafka. Han ble født i 1955 og begynte å skrive mens han var soldat i Folkets frigjøringshær. Mo Yan har et solid forfatterskap bak seg og han har mottatt mange utmerkelser. Flere av Mo Yans bøker er blitt forbudt i hjemlandet pga av hans behandling av samfunnsforholdene og kritikk mot myndighetene.

Mer om forfatteren og tildelingen kan du finne her:
Aftenposten 11.10.12
Svenska Akademien


Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Vakker diktsamling

Historien om Pi